walk with the wok

supă mexicană de legume. iute și aromată

Dorian Radu
Recipe by | 12/04/2017
30 min
Prep: 5 min | Cook: 20 min | Servings: 4 portii

Diferența dintre o supă de legume cu specific european și surata ei mexicană o face în special aroma limetei și a chimionului, arome secondate de cea a coriandrului, iuțeala ardeiului  și compoziția ceva mai sățioasă a legumelor, în care trebuie să fie prezentă fasole roșie și niscaiva porumb, pe lângă alte cele. În acest context varianta cu legume congelate pică chiar bine, Edenia sau Bonduelle au mixuri mexicane reușite, care reduc considerabil timpul de gătire. Pe lângă cele prezentate mai jos mai pot intra în ecuația supei niște fructe de mare sau ceva avocado – adăugat la final ca topping, sau tortilla.

  • 400 g legume congelate amestec mexican
  • 1,5 litri de supă de legume
  • 1 ceapă roșie tăiată mărunt
  • 3 căței de usturoi feliați subțire
  • 1 cutie de roșii cuburi
  • 1 ardei iute verde feliat (sau după gust)
  • coaja și sucul de la o limetă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 legătură de coriandru (sau pătrunjel)
  • condimente:
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • sare, piper

În oala de supă am încălzit uleiul, am sotat ceapa, am adăugat usturoiul, ardeiul iute și un praf de sare, le-am lăsat la foc mic 3 minute cu o lingură dată când și când prin legume. Am adăugat roșiile cuburi și supa de legume, am ridicat flacara și am adus la clocot, am adăugat legumele congelate și condimentele – inclusiv coaja de lime, am dat focul mic, am acoperit, în cca 10 minute s-au înmuiat legumele. am turnat sucul de lime, am asezonat cu sare, coriandru tocat și la masă.

Să aveți poftă

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend