Kimci-ul pus la fermentat acum trei zile este apt combatant. L-am testat astăzi, Clau a spus că are același gust ca în Coreea, poate puțin mai iute, dar delicios. Am ras amândoi un sfert de kimci, mâncam și plângeam. De iuțeală, dar iuțeală care trece repede.
De mulți ani, în dietele de slăbit sau detoxifiere este la mare modă supa de varză. Este adevărat că dă rezultate pe termen scurt, dar pe termen lung nu este de carieră. Am explicat pe larg despre ce știe să facă kimci ca atare, o supă este exact din filmul supei neaoșe de varză, dar cu mai multe minerale și vitamine, plus ceva proteine, dacă aruncăm în supă ceva fructe de mare fermentate din kimci, sau porc, pur și simplu. Cui pe cui se scoate – iuțeala accelerează metabolismul și arde grăsimile, purcelul vine cu proteina, nu se înfometează organismul inutil.. Și iată o dietă acceptabilă și cu rezultate. În orice variantă, supa kimci cere orez fiert pe lângă ea. Este la altitudinea voastră dacă îl cooptați în echipă.

Două variante de supă kimci:
- simplă
- 400 g kimci + 3-4 linguri de sos de la kimci
- 1 morcov tăiat julienne
- 1 l supă de legume (sau apă)
- 1 lingură de zahăr brun (opțional)
- 4-5 creveți fermentați (din cei care au fermentat cu kimci)
- 2 fire de ceapă verde
- în supa rece se pune kimci, zahărul și morcovul, când ajung la clocot se lasă focul mic, se fierbe 10 min, se adaugă creveții, se mai lasă 2-3 minute
- ceapa verde tăiată se presară peste supă
- cu carne:
- 400 g kimci + 3-4 linguri de sos de la kimci
- 200 g ceafă de porc sau piept tăiat în bucăți mici
- 200 g brânză tofu
- 1 lingură de zahăr brun (opțional)
- 2 fire de ceapă verde
- 1 litru de supă de legume (sau apă)
- carnea, kimci, zahărul, sosul de kimci și morcovul se pun într-o oală cu fund gros, se amestecă, se adaugă supa și se aduc la clocot
- se dă focul mediu, se fierb 30 de min
- se adaugă tofu tăiat pătrățele, se mai fierbe la foc mic 10 min
- se presară peste supă ceapă verde, tăiată la 1 cm
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments