walk with the wok

supa de pelmeni, de la mama Rusia

Recipe by
60 min
Prep: 40 min | Cook: 20 min | Servings: 6 portii

Pelmenii sunt pentru rusi cum sunt sarmalele pentru romani, adica un fel de mancare nationala. Importati din China via Siberia, unde locuitorii tundrei obisnuiesc si azi sa-si tina rezervele de carne pentru iarna in aceasta forma, coltunasii cu carne au ajuns deliciul Moscovei in urma cu cateva sute de ani.
Se pregatesc aproape identic cu fratii lor cantonezi , Jiaozi, doar ca umplutura de carne este simplificata. Rusii ii consuma fie fierti, cu marar tocat si smantana, fie in diverse supe sau borsuri. In magazinele rusesti din Bucuresti gasiti pelmeni congelati cu diverse umpluturi: porc, vita, cartofi. Una din variantele traditionale este supa de pelmeni cu rosii, foarte usor de preparat.

  • pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata (la alegere),
  • 2 cepe, 2 linguri de marar sau patrunjel tocat,
  • sare, piper dupa gust, se amesteca toate componentele si se dau la frigider jumate de ora
  • pentru supa:
  • 1 litru de supa (pui sau legume sau mixta)
  • 1 litru de suc de rosii
  • 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel.
  • aluatul se face identic cu cel pentru Jiaozi,  difera forma: in loc de forma de semiluna, pelmenii au forma rotunda, dar le puteti da ce forma vreti.

Se amesteca supa cu sucul de rosii, se adauga legumele intregi si se pune la fiert.

Dupa ce a dat in primul clocot se lasa focul mic si se fierbe pana se inmoaie legumele. Se scot legumele si se pun coltunasii la fiert. Dupa ce se ridica la suprafata, se mai lasa cca 2 minute si se stinge focul. Se consuma cu o lingura de smantana si patrunjel tocat, un ardei iute, iar o vodca in cinstea lui Ivan desavarseste lucrarea.

Sa aveti pofta!

Renaissance – Mother Russia

Renaissance – Mother Russia track n.6 CD 1 of the album “Live At Carnegie Hall” (1976) – Jon Camp / bass, pedals, vocals – Michael Dunford / acoustic guitar, vocals – Annie Haslam / lead vocals – Terrence Sullivan / drums, percussion, backing vocals – John Tout / keyboard, backing vocals

Comments

Powered by Facebook Comments

Category:

Leave a Reply

Send this to a friend