Am incercat mai multe variante de supa de linte, dar de cativa ani am inchis sectia de cercetari pe tema acestei supe. Cea turceasca – mercimek çorbasi – imi place cel mai mult, nu-i lipseste nimic si n-are nimic in plus, este exact ce-a prescris doctoru’, plus ca este foarte sanatoasa.
In mod traditional crema de linte se prepara cu supa concentrata de pui, dar o puteti inlocui cu supa de legume.
- Ingrediente pentru 4 portii:
- 200 g linte spalata in cateva ape reci
- 1 morcov, 1 ceapa, mari
- 50 g unt, 1 lingura de ulei de masline
- sare, piper, 1/2 lingurita de chimion
- 2 galbenusuri de ou
- optionale: 1 lingurita de boia iute sau fulgi de chili, o lingurita de menta uscata
- pentru servit: felii de lamaie, lipie prajita sau crutoane
- se incalzeste supa concentrata
- se toaca morcovul si ceapa
- intr-o cratita se incalzeste untul si uleiul de masline, se pun ceapa si morcovul la sotat
- cand ceapa se inmoaie si devine transparenta, se adauga lintea, se amesteca bine si apoi supa
- se asezoneaza cu condimente si sare
- se lasa la fiert 20-25 de min la foc mic
- se paseaza, se face crema (mixer, blender)
- la final se amesteca galbenusurile cu putina apa sau supa, se amesteca in supa
- se consuma fierbinte, cu zeama de lamaie stoarsa din belsug si lipie prajita sau crutoane
A propos de smiley, copiii stramba din nasuc la cremele cu legume? O foaie de hartie, o foarfeca si un creion. Va rezulta un sablon, cu care se poate decora supa-crema cu boia dulce – atentie sa nu incuracati borcanele 🙂 De asemenea, in functie de tipul mancarii, se mai poate folosi glazura cu otet balsamic de la Monini sau pur si simplu ketch-up. Fun sa fie…
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments