walk with the wok

supă cremă de linte – mercimek çorbasi

Recipe by
30 min
Prep: 5 min | Cook: 25 min | Servings: 4 portii

Am incercat mai multe variante de supa de linte, dar de cativa ani am inchis sectia de cercetari pe tema acestei supe. Cea turceasca – mercimek çorbasi – imi place cel mai mult, nu-i lipseste nimic si n-are nimic in plus, este exact ce-a prescris doctoru’, plus ca este foarte sanatoasa.

In mod traditional crema de linte se prepara cu supa concentrata de pui, dar o puteti inlocui cu supa de legume.

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 200 g linte spalata in cateva ape reci
  • 1 morcov, 1 ceapa, mari
  • 50 g unt, 1 lingura de ulei de masline
  • sare, piper, 1/2 lingurita de chimion
  • 2 galbenusuri de ou
  • optionale: 1 lingurita de boia iute sau fulgi de chili, o lingurita de menta uscata
  • pentru servit: felii de lamaie, lipie prajita sau crutoane
  1. se incalzeste supa concentrata
  2. se toaca morcovul si ceapa
  3. intr-o cratita se incalzeste untul si uleiul de masline, se pun ceapa si morcovul la sotat
  4. cand ceapa se inmoaie si devine transparenta, se adauga lintea, se amesteca bine si apoi supa
  5. se asezoneaza cu condimente si sare
  6. se lasa la fiert 20-25 de min la foc mic
  7. se paseaza, se face crema (mixer, blender)
  8. la final se amesteca galbenusurile cu putina apa sau supa, se amesteca in supa
  9. se consuma fierbinte, cu zeama de lamaie stoarsa din belsug si lipie prajita sau crutoane

A propos de smiley, copiii stramba din nasuc la cremele cu legume? O foaie de hartie, o foarfeca si un creion. Va rezulta un sablon, cu care se poate decora supa-crema cu boia dulce – atentie sa nu incuracati borcanele 🙂 De asemenea, in functie de tipul mancarii, se mai poate folosi glazura cu otet balsamic de la Monini sau pur si simplu ketch-up. Fun sa fie…

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend