walk with the wok

stufat de berbecuț. multă frunză, multă iarbă…

Dorian Radu
Recipe by
~ 1 ora jumate
Prep: 15 min | Cook: 90-100 min | Servings: 4 portii

Lucrarea asta, tipica primaverii, cere o coasta mai imbracata, care sa-si lase aromele prin belsugul verde si proaspat al frunzele de ceapa si usturoi. In functie de zone, are cateva mici dichisuri: in zona de sud se impletesc frunzele de ceapa si usturoi in coronite. In unele zone se pun in mancare 2-3 linguri de bulion sau rosii conservate, in altele se foloseste apa sau supa de oase, sau combinate.

  • 800g de carne de miel sau berbecut (preferabil coasta)
  • 15-20 de fire de ceapa verde si alte 15-20 de de usturoi (in functie de grosimea firelor)
  • 2 legaturi de leurda, 2 de stevie
  • cate o legatura zdravana de marar, patrunjel si leustean
  • 1 ceapa uscata
  • 2 linguri de bulion
  • 1 cana de supa de oase
  • 1 lingurita de otet, 1 de zahar
  • ulei pentru prajit sau 2-3 linguri de untura
  • sare, piper macinat, piper boabe, fulgi de chili sau boia (optional)
  1. ceapa,usturoiul, leurda si stevia curatate, le-am taiat in bucati de ~ 5 cm
  2. ceapa uscata am taiat-o pestisori
  3. am taiat coasta in bucati
  4. am incins o lingura de untura intr-un ceaun, am pus la inmuiat, la foc mic frunzele
  5. le-am scos intr-un castron, am adus in scena ceapa uscata – am sotat-o putin si am adaugat carnea, bobele de piper, fulgii de chili, am rumenitcarnea
  6. am stins prajeala cu supa de oase calda, am adaugat sare, bulionul desfacut in cateva linguri de apa, zahar, si am lasat-o acoperita la foc mic, jumatate de ora
  7. am incins cuptorul la 180 C (foc mediu)
  8. am adaugat frunzele, lingurita de otet, am mai lasat pe foc pret de 2 clocote, am trimis totul la cuptor, sa scada, cam o ora
  9. am turnat in ceaun mararul,patrunjelul si leusteanul, taiate marunt, au mai stat cateva minute spre armonizare

Sa aveti pofta!

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Category:

Leave a Reply

Send this to a friend