Salut, sunt Silviu, mare fan paste in general si spaghete in special. reteta pe care v-o propun este tipic siciliana, in Italia sunt cunoscute ca spaghetti alla Norma.
- ingrediente – 4 portii
- 320 g spaghete
- 2 vinete medii
- 500 g rosii bine coapte si curatate de coaja sau o cutie de 400 g de rosii in bulion, taiate cuburi
- 50 g parmesan sau pecorino ras
- 3 catei de usturoi feliati
- 10-12 frunze de busuioc
- 1 lingurita de oregano uscat
- 1 ardei iute sau 1 lingurita de fulgi de chili
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare, piper
- Vinetele se taie rondele sau cuburi, dupa preferinta, se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare, 20 de minute, dupa care se storc bine.
- Se amesteca intr-un bol cu oregano, un praf de sare, piper, o lingura de ulei de masline si se amesteca.
- Intr-o tigaie se incinge pe foc mediu 1 lingura de ulei si se pun la prajit feliile de vinete intr-un singur strat, se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte cat sa se rumeneasca. Dupa ce s-au prajit toate feliile se adauga uleiul ramas, o parte din busuioc si usturoiul, se prajesc inca 2 minute.
- Se adauga rosiile, otetul se amesteca, se da focul mic si se lasa la fiert molcom 15-20 de minute.
- Se fierb spaghetele al dente, circa 8 minute, se scurg si se pastreaza un polonic din apa in care au fiert.
- Se adauga spaghetele in sos impreuna cu apa, se mai lasa 3-4 minute amestecand bine (dar cu atentie la feliile de vinete) sosul cu paste.
- Se orneaza in castroane cu restul de frunze de busuioc, se presarara parmesanul ras.
Pofta buna!
postat de Silviu
Comments
Powered by Facebook Comments