walk with the wok

spaghete cu vinete și roșii – din Sicilia

Recipe by
1 ora
Prep: 10 min | Cook: 25 min | Servings: 4 portii

Salut, sunt Silviu, mare fan paste in general si spaghete in special. reteta pe care v-o propun este tipic siciliana, in Italia sunt cunoscute ca spaghetti alla Norma.

  • ingrediente – 4 portii
  • 320 g spaghete
  • 2 vinete medii
  • 500 g rosii bine coapte si curatate de coaja sau o cutie de 400 g de rosii in bulion, taiate cuburi
  • 50 g parmesan sau pecorino ras
  • 3 catei de usturoi feliati
  • 10-12 frunze de busuioc
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 ardei iute sau 1 lingurita de fulgi de chili
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  1. Vinetele se taie rondele sau cuburi, dupa preferinta, se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare, 20 de minute, dupa care se storc bine.
  2. Se amesteca intr-un bol cu oregano, un praf de sare, piper, o lingura de ulei de masline si se amesteca.
  3. Intr-o tigaie se incinge pe foc mediu 1 lingura de ulei si se pun la prajit feliile de vinete intr-un singur strat, se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte cat sa se rumeneasca. Dupa ce s-au prajit toate feliile se adauga uleiul ramas, o parte din busuioc si usturoiul, se prajesc inca 2 minute.
  4. Se adauga rosiile, otetul se amesteca, se da focul mic si se lasa la fiert molcom 15-20 de minute.
  5. Se fierb spaghetele al dente, circa 8 minute, se scurg si se pastreaza un polonic din apa in care au fiert.
  6. Se adauga spaghetele in sos impreuna cu apa, se mai lasa 3-4 minute amestecand bine (dar cu atentie la feliile de vinete) sosul cu paste.
  7. Se orneaza in castroane cu restul de frunze de busuioc, se presarara parmesanul ras.

Pofta buna!

postat de Silviu

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend