Saltimbocca este o mare preferata a noastra, in special a copiilor. Este o forma de friptura la tigaie, innobilata cu sunca de Parma si gustul aromat al salviei.
- 4 felii subtiri de pulpa de vita
- 8 felii de sunca de Parma sau prosciutto crudo sau cotto
- 4 frunze mari de salvie proaspata
- 1 lingura de unt + 1 lingura de ulei de masline
- 1 shot de vin Marsala
- 1 lingura de faina
- sare, piper proaspat macinat
- Feliile de carne la temperatura camerei se acopera cu folie alimentara si se bat cu ciocanul de snitele. Se pipereaza pe ambele parti, peste ele se aseaza cate 2 felii de sunca, cate o frunza de salvie, apoi se fixeaza frunza si sunca pe mijloc, cu o scobitoare.
- Se incinge uleiul si untul intr-o tigaie, snitelele se dau prin faina, se scutura bine excesul si se pun la prajit, 2 minute pe fiecare parte si se pastreaza la cald.
- Lichidul din tigaie se stinge cu vin, se adauga sare si piper si se reduce cateva minute, dupa care se toarna peste carne. Yumm!
Pofta multa si buna, Marina!
postata de Marina
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: