Spuneam zilele trecute că am primit de la o prietenă o rețetă de somon marinat cu citrice și o alta de sos de mărar cu muștar, ambele excelente, astăzi le-am pus în operă. Sosul de mărar este de excepție, se pretează atât la pește cât și la friptura de vită, mulțumesc Ileana!
Fileul (crud) de somon se așează într-o tavă, pe un pat de felii de portocală și lămâie, se acoperă cu un alt strat de felii de citrice, se acoperă cu un strat de sare semi-grunjoasă de mare sau Himalaya, se acoperă cu folie alimentară, se dă la rece pentru 2-3 zile în funcție de grosimea fileului. După marinare se poate congela 1-2 ore, pentru a-l tăia carpaccio ușor.
- sosul:
- 1 legătură de mărar tocat (cca 3 linguri)
- 2 linguri de frunze (tocate) de cepșoară sau frunze de ceapă verde tăiate mărunt
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri zahăr
- 1/2 lingurița sare
- 1/2 linguriță piper alb
- 3 linguri de muștar dulce
- 3-4 linguri ulei
- 2 linguri oțet balsamico alb sau 1 lingură de oțet de mere cu miere sau 1 linguriță de oțet de vin alb
Am pus toate ingredientele – mai puțin mărarul și ceapa în blender, le-am emulsionat din câteva pulsuri, am adăugat mărarul și frunzele de ceapă.
Fileurile de somon le-am pus pe un pat de rucola alături de 2-3 roșii cherry, am picurat pe salată câțiva stropi de sos, restul l-am pus la masă.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments