walk with the wok

rulouri cu tortilla

Recipe by
10 min
Prep: 10 min | | Servings: 1 tortilla = 5 rulouri

Tortilla – painea cea de toate zilele a mexicanilor si a Americii Centrale si de Sud, foarte versatila in prepararea de snack-uri pentru mic dejun, brunch, gustari sau sandwich-uri fast food. Sau pentru o gustare rapida cand apar prietenii anuntati in ultimul moment. Copiii sunt incatati de aceste mici gustari.

Cea mai buna tortilla – dar si cea mai ieftina este facuta in casa, ia cam o ora din viata prepararea,  dar merita. De data asta n-am avut timp s-o pregatesc, am cumparat cateva foi de la magazin.

Iata cateva posibile variante, avand ca baza tortilla, crema de branza si salata verde.

  1. se unge tortilla cu crema de branza
  2. se aseaza topping-ul, 2 frunze de salata verde spalata bine si uscata cu un prosop de hartie
  3. se stropesc frunzele de salata cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  4. se ruleaza, apoi se taie oblic in felii de 2-3 cm grosime.

Efectul este maxim.

  • topping-uri:
  • sunca de praga, cu sau fara cascaval
  • cascaval afumat
  • felii subtiri de somon afumat
  • mortadella
  • prosciutto (sau jamon)
  • diverse tipuri de sunca afumata feliate subtire
  • legume la gratar, lista ramane deschisa in functie de gusturi si imaginatie

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend