walk with the wok

rasol de raci si midii. cu mujdei de usturoi

Recipe by
90 min
Prep: 20 min | Cook: 75 de min | Servings: 4 portii

Rasolul de raci si midii este un real pranz de 5*****, pe cat de savuros, pe atat de usor de pregatit. Fie ca tineti dieta sau post, puteti sa o includeti linistiti (sau linistite) in meniu.

  • avem nevoie de:
  • 25-30 de raci
  • 1 kg de midii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 capatani de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, piper boabe, 1 frunza de dafin
  1. se curata legumele si 3-4 catei de usturoi, se pun la fiert in 5 litri de apa rece impreuna frunza de dafin, piperul boabe si 4 lingurite de sare, se lasa la fiert pe foc mic o ora
  2. se strivesc cateii de usturoi si se freaca cu sare pana devine pasta si se da la rece
  3. se spala si se curata racii si midiile. Modul de curatare a racilor si a midiilor le-am descris in reteta spaghetti cu raci
  4. se scot legumele din apa, se da focul mare si se pun racii, apoi midiile la fiert, astfel incat apa sa le acopere in totalitate. Daca apa nu este sucienta, se adauga apa clocotita, deci puteti sa mai faceti o rezerva intr-o alta cratita
  5. midiile se scot la 2 minute dupa ce s-a deschis cochilia, racii se lasa la fiert cca 15 min, pana cand intre cap si corp apare o crapatura
  6. se stinge focul si se mai lasa in oala cca 10 min
  7. se scoate un polonic din supa, se lasa sa se raceasca un pic si se amesteca putin cate putin cu usturoiul, pana atinge consistenta unei creme subtiri
  8. se taie marunt patrunjelul si se pune in mujdei se scot si racii se monteaza impreuna cu midiile pe un platou si se trece la masa
  9. un Riesling Italian mai trebuie ca sa fie masa completa.

Sa aveti pofta!

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Category:

Leave a Reply

Send this to a friend