walk with the wok

pizza quatro stagioni. cu branza Horezu

Recipe by
25 min
Prep: 5 min (daca aveti blatul preparat) | Cook: 25 min | Servings: 2 pizza

De fapt este pizza cinque stagioni, pentru ca am facut-o cu prosciutto, carnati picanti, salam uscat, ciuperci, masline si branza. Am descoprit de ceva timp doua ingrediente foarte bune pentru pizza: blatul bulgaresc congelat de pizza si doua tipuri de branza fermentata made in Ro: Trascau si  Horezu. Despre blat, imi place ca este gata facut si este exact pe gusturile noastre: subtire si crocant. Evident ca blatul facut in casa va fi cel mai bun, dar varianta din comert este foarte aproape de adevar, de fapt este aproape la fel. Si ma scuteste de umplut bucataria cu faina. Despre branza fermentata Horezu, am avut o revelatie cand am cumparat-o prima oara, un gust excelent care se preteaza la multe aperitive si nu numai, iar pretul este relativ decent pentru o branza de calitate premium, la fel si Trascau.

Doua vorbe despre tava de pizza: eu folosesc tava perforata ca cea din imagine (diametru 32 cm), o gasiti prin toate supermarketurile, costa max 30 de lei. Fiind perforata, asigura o coacere din ambele directii ale blatului. Indiferent de tipul de blat – subtire sau pufos, coacerea va fi uniforma. Iar despre pretul unei pizza home-made: in jur de 5 lei.

  • Cum in ultimul timp am tot luat ceva mezeluri, frigiderul mi-a facut semn ca are in stoc cam tot ce trebuie pentru doua pizza bune, prin urmare am zis andiamo urmatoarelor aspirante la squadra azzurra:
  • doua foi de blat de pizza congelat
  • 20 felii de salam uscat (am avut de Sibiu)
  • 12 felii de prosciuto crudo (afumat)
  • 10 felii de carnati picanti uscati
  • jumatate de pahar de mozarella rasa
  • o mana de masline fara samburi
  • 4 ciuperci champignon de marime medie
  • 20 de felii subtiri de branza fermentata
  • Pentru sos: 1 cutie de rosii taiate cuburi
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva felii de ardei iute cayenne (optional)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita de busuioc (verde sau uscat), 1 lingurita de oregano
  • sare, piper
  1. am scos blaturile din congelator, ca se se dezghete (cca 1 ora la temperatura camerei)
  2. am incalzit ulei intr-o tigaie si am calit usturoiul si ardeiul iute pentru cca 30 de secunde
  3. am turnat in tigaie rosiile din conserva
  4. am adaugat mirodeniile si sarea, am lasat tigaia la foc mic pentru 15 min, din cand in cand am mai amestecat in compozitie
  5. am pregatit restul de ingrediente pentru topping
  6. am asezat blatul in tava perforata de pizza, am intins sosul de rosii pe blat cu o pensula de silicon
  7. am rasfirat mozarella rasa si am montat mezelurile, maslinele si ciupercile
  8. am dat pizza la cuptorul incins la 200C pentru 12 minute
  9. am scos tava si am adaugat feliile de branza, apoi am mai dat tava pentru inca 2 minute la cuptor.

Un ulei de masline condimentat cu ierburi aromatice si chili, o transforma intr-o vera pizza italiana. Bineinteles ca suporta si sosul de rosii aromat ramas de la blat , dar va fi a real american one. Cum va place 🙂

 

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend