Buna, eu sunt Lubita si sunt de origine romana, chiar daca lumea crede ca sunt rusoaica dupa nume!
Ma inscriu in acest concurs cu pasi timizi (asa este felul meu!) si pentru ca am auzit ca este vorba de vin, adica sa punem un strop de vin in ceea ce gatim, mi-am zis ca aceasta reteta va fi una de exceptie. Pentru ca ador panna cotta facuta in fel de fel de amestecuri, cum de altfel chiar le-am facut si postat pe blogul meu, sper sa va atrag atentia cu aceasta reteta!
- ingrediente:
- panna cotta cu vin
- 100ml smantana lichida
- 100ml vin alb dulce de buna calitate
- 1 lingura zahar
- 1 baton de vanilie
- 3 foi de gelatina
- panna cotta cu cacao:
- 100ml smantana lichida
- 100ml lapte
- 2 linguri cacao
- 1 lingura zahar
- 3 foi de gelatina
- sos de ciocolata:
- 100 ml frisca lichida
- 50 g ciocolata neagra
- decor: boabe de struguri
Procedura:
- Se pune intr-un vas pe foc mic smantana si vinul amestecat cu zahar,se amesteca totul incet sa nu se taie,se adauga semintele de la batonul de vanilie iar cand ajunge la temperatura de fierbere,se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata 5 min.in apa rece apoi se imparte compozitia in cupe, in diferite forme mai mici sau intr-o singura forma, dupa care sa lasa la frigider sa se intareasca.
- Se fierbe laptele cu cacao, se strecoara prin sita pentru a fi compozitia mai fina, se adauga smantana si zahar, se amesteca incet iar cand a ajuns la temperatura de fierbere se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata iar dupa omogenizare si racire se imparte compozitia in forme peste panna cu vin si se lasa la frigider
Sos de ciocolata: se pune frisca intr-un vas pe foc mic impreuna cu ciocolata rupta, dupa ce s-a topit ciocolata se da vasul deoparte si se amesteca energic cu o lingura de lemn pentru lichefiere
Dupa ce s-a intarit panna cotta se rastoarna pe un platou,se pune deasupra sosul de ciocolata racit si se orneaza cu boabe de strugure apoi se serveste.
Tipsuri:
- folositi un vin alb dulce si cu buchet, altfel veti obtine o panna cotta cu un gust usor amarui.
- pentru o rasturnare mai rapida, se tine forma pentru cateva secunde in apa fierbinte; in cazul in care folositi forme de silicon nu este necesara aceasta operatiune
Pentru mai multe amanunte se poate urmari reteta pe blogul meu la adresa
https://www.lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/06/panna-cotta-cu-vin-si-cacao.html
Pofta buna!
postat de Lubita
Comments
Powered by Facebook Comments