walk with the wok

ouă ochiuri cu brânză, coapte în chiflă. din joacă

Recipe by
30 min
Prep: 5 min | Cook: 20 min | Servings: 2 porții

Această jucărie culinară este printre primele preparate executate de mine în copilărie, când – înainte de a împlini 10 ani – bunica a început să mă inițieze în ale bucătărelii cu feluri simple. Eram tare mândru despre mine că puteam face ceva de mâncare, cap-coadă și toată lumea mânca cu poftă din chiflele rumene cu ouă și brânză cremoasă. Este un foarte bun punct de plecare în a vă învăța copiii de mici în cele culinare și în același timp să vă jucați împreună.

  1. o chiflă cu capacul tăiat se scobește de miez, se presară o lingură de cașcaval ras sau telemea rasă sau ce brânză vă place, și un ou ochi
  2. se dă la cuptorul încins la 180 C (foc mediu la cuptoarele pe gaz) pentru cca 15-20 de min – în funcție de cât de cleios vă doriți gălbenușul
  3. se mai presară o lingură de brânza, se mai lasă 5 minute în cuptor să se rumenească brânza, se aruncă un praf de piper și asta a fost joaca!

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend