walk with the wok

mușchiuleț copt în baghetă – în stil toscan

Recipe by
1 ora si 15 min
Prep: 10 min | Cook: 1 ora si 10 min | Servings: 4 portii

După turul de forță prin bucătăria coreeană, mi s-a făcut poftă de o friptură la cuptor cu ceva gusturi aromate. Am optat pentru o variantă simplă și rapidă a unei fripturi foarte populare în Italia, provenită se pare din zona Toscanei.

  • 1 mușchiuleț de porc
  • 1 baghetă crocantă
  • 10 felii subțiri de bacon sau pancetta
  • 3 căței de usturoi
  • câte 2 linguri de: salvie, rozmarin, pătrunjel – tocate fin
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare și una de piper, proaspăt măcinat
  1. se încălzește cuptorul la 190 C (foc mediu)
  2. se taie bagheta în două pe lung, se scoate parțial miezul, cât să se facă loc pentru mușchi
  3. verdeața se amestecă cu coaja de lămâie, usturoiul pisat și sare
  4. mușchiul se freacă cu piper
  5. se încinge o tigaie largă cu o lingură de ulei
  6. se rumenește mușchiul pe toate părțile, câte 2 minute pe fiecare parte la temperatură mediu-mare
  7. în fiecare jumătate de baghetă se toarnă câte o lingură de ulei, apoi se face un pat de verdeață
  8. se taie capetele baghetei dacă depășesc cu mult mușchiul
  9. se montează mușchiul în baghetă; pe capacul baghetei se așează feliile de bacon
  10. se împachetează strâns în hârtie copt și apoi într-o folie de aluminiu
  11. se dă la cuptor o oră, se scoate și se mai lasă 10 minute înainte de a fi înlăturate foliile
  12. se taie în felii de cca 1,5 cm grosime și se pun pe un platou
  13. se consumă fie cald, fie la temperatura camerei

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Category:

Leave a Reply

Send this to a friend