După turul de forță prin bucătăria coreeană, mi s-a făcut poftă de o friptură la cuptor cu ceva gusturi aromate. Am optat pentru o variantă simplă și rapidă a unei fripturi foarte populare în Italia, provenită se pare din zona Toscanei.
- 1 mușchiuleț de porc
- 1 baghetă crocantă
- 10 felii subțiri de bacon sau pancetta
- 3 căței de usturoi
- câte 2 linguri de: salvie, rozmarin, pătrunjel – tocate fin
- coaja rasă de la o lămâie
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare și una de piper, proaspăt măcinat
- se încălzește cuptorul la 190 C (foc mediu)
- se taie bagheta în două pe lung, se scoate parțial miezul, cât să se facă loc pentru mușchi
- verdeața se amestecă cu coaja de lămâie, usturoiul pisat și sare
- mușchiul se freacă cu piper
- se încinge o tigaie largă cu o lingură de ulei
- se rumenește mușchiul pe toate părțile, câte 2 minute pe fiecare parte la temperatură mediu-mare
- în fiecare jumătate de baghetă se toarnă câte o lingură de ulei, apoi se face un pat de verdeață
- se taie capetele baghetei dacă depășesc cu mult mușchiul
- se montează mușchiul în baghetă; pe capacul baghetei se așează feliile de bacon
- se împachetează strâns în hârtie copt și apoi într-o folie de aluminiu
- se dă la cuptor o oră, se scoate și se mai lasă 10 minute înainte de a fi înlăturate foliile
- se taie în felii de cca 1,5 cm grosime și se pun pe un platou
- se consumă fie cald, fie la temperatura camerei
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: