walk with the wok

gogoșele însiropate. lokma

Dorian Radu
Recipe by
1 ora
Prep: 15 min | Cook: 6-8 minute | Servings: 6 portii

Am inceput sa primesc reclamatii. Ca nu mai e nimic dulce in casa, desertul are prea multe absente nemotivate. Mdea, nu se poate asa, tre’ sa luam masuri concrete. Dar e vineri seara, un timp bun de lenevit. Am cautat prin memorii dupa ceva fast & tasty, nu mi-a luat prea mult, mai ales ca suntem la capitolul bucatariei de pe Bosfor. Au turcii niste gogosele de minune pe care le-au botezat lokma. Fac parte din bucataria dervisilor, le-am descoperit intr-o seara cu dansuri ale sufitilor, intr-un restaurant din Stambul. Insiropate, aromate cu scortisoara si nuca pisata. Bune-bune. Se ofera la cafea, dar merge si fara, mai ales seara.

  • pentru gogosica minune avem nevoie de:
  • 300 g faina
  • un paharel de 150g de iaurt
  • 2 oua
  • o lingurita de drojdie uscata
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sirop: un pahar de zahar si doua de apa
  • topping: sortisoara pentru pudrat, nuci pisate
  • ulei pentru prajit
  1. am amestecat faina cu drojdia
  2. am batut ouale, am adaugat zeama de lamaie si iaurtul
  3. am turnat compozitia peste faina, treptat, amestecand
  4. am facut un aluat, l-am lasat la dospit jumatate de ora
  5. am pus la fiert zaharul in apa, la foc mic
  6. am mai lasat  5 minute, de cand a inceput sa valureasca apa, am stins focul
  7. am incins uleiul in ceaun (cat sa se faca baie de ulei), cu o lingura am luat din aluat si le-am pus la prajit, la foc mediu
  8. dupa ce s-au rumenit, le-am scos intr-un castron, am turnat siropul de zahar fierbinte, le-am acoperit si le-am lasat 15 minute la insiropat
  9. am pudrat scortisoara (n-am avut si nuca de data asta) , le-am lasat la racit si le-am oferit spre indestulare.

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Category:

Leave a Reply

Send this to a friend