walk with the wok

friptură de pui cu salvie și lămâie

concurs culinar
Recipe by
3 ore
Prep: 10 min | Cook: 40 min | Servings: 6 portii

Salut, bine v-am gasit. Eu sunt incepator in ale bucatariei, de aceea caut variante simple de a gati mancaruri cat mai gustoase si sa le prezint int-un mod cat mai aspectuos, de exemplu acest pui cu lamaie care face parte din preferatele noastre.

  • ingrediente:
  • pieptul, pulpele si aripile de la un pui
  • 2 linguri de unt topit
  • marinata
  • sucul si coaja rasa de la 2 lamai + 1 lamaie taiata pentru decor
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 ramuri de rosmarin proaspat sau jumatate de lingurita uscat
  • 4 ramuri de cimbru proaspat sau 2 lingurite de cimbru uscat
  • 5-6 frunze de salvie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare, piper o lingurita din fiecare

Cu un cutit bine ascutit se fac incizii in carne de maximum 1 cm adancime, pentru a permite marinatei sa intre mai bine in carne. Se amesteca ingredientelepentru marinata intr-un bol, se amesteca, seadauga puiul, se unge bine cu marinata si se lasa la frigider, acoperit pentru 2 ore.

Se incinge cuptorul la 220ºC sau penultima trepata la cuptoarele cu gaz. Se aseaza bucatile de pui in tava de copt, cu pielea in sus, se ung bine cu unt (cu ajutorul unei pensule) si se da la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand pielea este rumenita. La 20 de minute dupa ce a fost dat puiul la cuptor, se stropeste cu marinata. La final se acopera cu folie si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se recupereaza sucul din tava, se degreseaza si se serveste intr-unbol impreuna cu puiul, se decoreaza cu bucati de lamaie.

Pofta buna!

postat de Paul

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend