walk with the wok

pizza în baghetă. french pizza

Recipe by
30 min
Prep: 10 min | Cook: 20 min | Servings: 2-4 portii

Într-una din zilele trecute, când ploua de rupea și vâjâia vântul, ne trezim pe seară că bate vântul și prin frigider, mai lipsea doar să plouă și pe-acolo. Unde să ieși pe vremea asta la shopping, mai bine mâncam pâine goală. Pană la această soluție de compromis am luat frigiderul la inventar metodic. Am găsit câteva felii de chorizo și alte câteva de prosciutto.  Un rest de blue cheese, alt rest de cașscaval maturat (gruyere) și ceva mozzarella. So far, so good. În cutia cu pâine trona maiestuos o baghetă. În secunda doi am încins cuptorul la 200 C, tabloul a fost crystal clear:

  1. o cană de suc de roșii am amestecat-o cu un praf de sare și câte o linguriță de busuioc și oregano
  2. am încălzit o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, în care am călit 30 de secunde doi căței de usturoi striviți din lama cuțitului
  3. am adăugat sucul de roșii, l-am lăsat cam 10 minute la fiert domol, am dat un praf de piper și am stins focul
  4. bagheta am tăiat-o în 4 și apoi fiecare bucată pe mijloc, am obținut și anume 8 felii pe care le-am uns cu sosul din tigaie, apoi am presărat sporadic mozzarella rasă
  5. ca să nu apară discriminări, am asortat feliile de baghetă pe perechi: două cu gruyere, două cu chorizo, și tot așa blue cheese și prosciutto
  6. hârtie de copt într-o tavă, baghetele la locul lor, tava poziționată pe cea mai joasă pozitie de jos din cuptor, 8-10 min
  7. o mână de mozzarella aruncată pe baghetele cu chorizo și prosciutto, tava poziționată de data asta pe treapta cea mai de sus, 2 minute, ca să-și ia brânza o figură rumenită

Calde, fragede, aromate, un pahar de bere rece, cina din resturi a fost perfectă!

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend