walk with the wok

salată de fasole fideluță. cu usturoi

Recipe by
20 min
Prep: 10 min | Cook: 7 min | Servings: 4 portii

Această salată are un mic secret de care trebuie ținut cont ca să devină o mâncare de vară minunată: păstăile trebuie fierte al dente, textura fibrei să rămână fermă. Timpul de fierbere este cca 7 minute și vă veți bucura din plin de aromele și savoarea păstăilor.

După mâncărica de fasole galbenă de zilele trecute, am schimbat culoarea în galben și verde.

  • 1 kg de fasole păstăi – spălate, curățate de capete și tăiate în bucăți mari
  • 300 g mazare proaspătă
  • 1 legătură de mărar tăiată fin (sau pătrunjel sau combinate)
  • 5 căței de usturoi – striviți din cuțit și tocați
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • sare, piper
  1. am pus apa la fiert cu o lingură de sare, după ce a dat în clocot am adăugat mazărea, am lăsat la fiert 15 minute, am adăugat fasolea, am acoperit, am lăsat-o la fiert 7 minute, foc mediu.
  2. le-am scos într-o strecurătoare, le-am trecut pe sub un jet de apă rece ca să stopez fierberea
  3. am stropit cu ulei, am adăugat usturoiul, mărarul, sucul de lămâie, am amestecat și dat la rece pentru 30 de minute
  • dacă nu sunteți la dietă sau în post, o lingură de smântâna amestecată cu usturoi și verdeață (lămâia iese din ecuație) este mai mult decât binevenită.

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend