Va prezint o reteta tipic greceasca, un desert preparat in mod curent in casele grecilor. Aroma acestor covrigei este aroma Greciei, aroma de tsipouro este intensificata de adaosul de anason si coriandru pentru a crea un gust specific. Pot fi consumati la cafea sau ca desert. Sunt preparati cu ulei de masline, de asemenea traditie greceasca.
- ingrediente
- 5 1/2 cani faina alba (1 kg)
- 1/2 cana ulei de masline
- 1 cana zahar brun
- 2 oua -1 ou pentru uns
- 1 cana de tsipouro sau ouzo
- 1/2 lingurita anason
- 1/2 lingurita coriandru
- zeama de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 150 gr stafide
- 100 gr susan
- 2 linguri de apa minerala
- 1 lingura de ulei
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade. Intr un vas adanc bateti impreuna uleiul, zaharul si oualele pana devine aluatul cremos. Separat amestecati ouzo/tipouro cu anason, coriandru si zeama de lamaie, o puneti peste compozitia de oua. Amestecati faina cu praf de copt si turnati o in ploaie peste compozitie, framantand bine aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Adaugati stafidele si amestecati usor. Pe o suprafata pudrata cu faina, întindem aluatul cu facaletul. Cu mainile unse cu ulei, dati forma covrigilor (sau cornuri, fursecuri). Bateti oul cu apa minerala si ungeti cornurile, apoi presarati susan. Puneti hartie de copt in tava si puneti covrigii. Dupa 5 minute reduceti temperatura 170 de grade, dupa 30 de minute sunt gata.
Pofta buna!
postat de Alina
Comments
Powered by Facebook Comments