Ca sa fie masa de Paști bogata si bucatele alese, am mai pregătit și niște cotlete de berbecuț cu rozmarin, acompaniate de ceva cartofi noi cu oregano – patates ladorigani – asa cum ii face nasa Anna, in bucatarie de vara de pe malul Marii Egee. Jucăria asta sublima se prepara în tot bazinul Marii Mediterane, dar grecii și italienii au depășit perfecțiunea în ale savorilor, cu buruieni aromatice.
- cu o seara înainte am pus 1 kg de cotlete la marinat, într-o marinadă compusa din:
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri de frunze rozmarin proaspat (cam 3 fire)
- 4-5 catei de usturoi tăiați rondele
- piper negru proaspăt măcinat
- sare
- a doua zi, am incins cuptorul la 200 C
- am scos cotletele din frigider
- cartofii noi, bine spalati, i-am amestecat cu 2 linguri de oregano uscat, sucul de la o lamaie, un pahar de apa, sare, piper
- i-am dat la cuptor, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu, pentru 50 de min
- inainte sa fie cartofii gata, am incins gratarul, am fript cotletele cate 2-3 minute pe fiecare parte
- am scos folia de pe cartofi, am pus cotletele peste ei si am dat tava la cuptor pentru alte 7-8 minute (sau cat de bine patrunse le doriti)
Un Cabernet Savingnon acompaniaza perfect tot buchetul de arome.
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: