walk with the wok

bulz de mămăligă cu ou. old bulz, new look

Recipe by
25 min
Prep: 5 min | Cook: 20 min

Cu ceva seri în urmă a rămas niște mămăligă. Cât a mai fost caldă, am făcut 2 bile cărora le-am dat formă de cuib, cu fundul de cca 1 cm grosime, chiar mai gros un pic, le-am pus într-o pungă și le-am dat la rece. A doua zi pe seară am încins cuptorul la 220, am ras în cuiburi un strat de brânză, am spart în fiecare câte un ou. Într-o tavă am întins o foaie de hârtie ce copt, sub fiecare bulz am pus câte o felie subțire de unt și i-am trimis la plajă  pentru 15 min, sau cât să se lege albușul. Am mai ras o idee de telemea peste ouă și le-am mai lăsat în cuptor 5 minute, cât să se topească brânza. Am tras lângă noi o ceapă roșie. Am poftit și la un țoi de pălincă, de fapt l-au cerut bulzul și ceapa.

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend