walk with the wok

branza, rosii, usturoi verde. la cuptor

Recipe by
25 min
Prep: 5 min | Cook: 20 min | Servings: 2 portii

Cunoscuta in Grecia sub numele de bouyourdi, este un delicos fast home made. In Grecia se condimenteaza – pe langa piper –  cu oregano sau busuioc sau cimbrisor (nu toate la un loc),  la alegere, sau doar cu piper. Cea de astazi am pregatit-o cu cateva frunzulite de oregano proaspat si felii de usturoi verde.

  • 3 rosii medii
  • 300 g branza grasa (preferabil de capra) sau mozarella, iar ideal haloumni
  • un fir de usturoi verde
  • cateva felii de ardei iute (optional)
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare (in functie de cat de sarata este branza)
  • piper proaspat macinat
  1. se incinge cuptorul la 200 C
  2. se stropeste fundul unui vas termorezistent cu cateva picaturi de ulei
  3. branza si rosiile se taie felii, ardeiul iute si usturoiul in felii mici
  4. se aseaza un strat de branza, unul de rosii feliate, felii de usuturoi verde si ardei iute
  5. se stropeste cu piper, frunzulite oregano sau ce planta aromatica doriti (merg si uscate), si se continua cu alternanta, terminandu-se cu branza
  6. se mai presara branza cu piper si cu restul de ulei de masline
  7. se acopera vasul si se da la cuptor pentru 20 de min

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend