walk with the wok

baghetă cu cremă de unt și ierburi aromatice

Recipe by
10 min
Prep: 5 min | Cook: 5 min | Servings: 4 portii

În Franța, micul dejun fără baghetă proaspătă, cumpărata în fiecare dimineață – caldă și crocantă – de la brutarul din colț, este orice numai franțuzesc nu. Francezii au zeci de combinații cu baghete la micul dejun, iată una dintre ele. Mix-ul de ierburi aromatice în varianta de bază este compus din pătrunjel și oregano dar va puteți alege orice mix vă place. Italienii au și ei o variantă de ciabatta cu ierburi în care pe lângă cele doua mai adăugă cimbrișor. Variantele sunt deschise după gusturi. Eu am pregătit-o astfel:

  • o baghetă cu coaja crocantă, gen parisienne
  • 3 linguri de unt la temperatura camerei
  • câte 1 lingură de frunze de: pătrunjel, oregano, cimbru – tăiate foarte mărunt
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare, piper
  1. se încălzește cuptorul la 180 C ventilat sau  la 200 C – cuptorul clasic
  2. se zdrobește usturoiul, se freacă cu un praf de sare
  3. untul se freacă la lingură, se adaugă ierburile, piperul și usturoiul, se omogenizează bine
  4. se taie bagheta în 4, cu o lingurița se scobește în miez, cat sa rezulte un orificiu egal cu diametrul lățimii linguriței (am intrat în geometrie sacră și aplicată)
  5. colturile baghetei nu se taie
  6. pe capacul baghetei se fac 3-4  tăieturi diagonale, cât sa străpungă coaja (vezi foto)
  7. se umple fiecare bucată cu crema de unt, capetele se astupă cu miez de pâine
  8. se așează pe grătarul cuptorului situat pe raftul din mijloc (nu vă îngrijorați, nu va curge unt în cuptor)
  9. în 5-6 minute se vor rumeni, le puteți consuma, calde sa fie
  10. opțional, înainte de le scoate din cuptor puteți rade cașcaval peste baghete, sau le puteți acoperi cu câte o felie subțire de emmental sau ce cașcaval doriți (caz în care veți folosi tava)

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend