În Franța, micul dejun fără baghetă proaspătă, cumpărata în fiecare dimineață – caldă și crocantă – de la brutarul din colț, este orice numai franțuzesc nu. Francezii au zeci de combinații cu baghete la micul dejun, iată una dintre ele. Mix-ul de ierburi aromatice în varianta de bază este compus din pătrunjel și oregano dar va puteți alege orice mix vă place. Italienii au și ei o variantă de ciabatta cu ierburi în care pe lângă cele doua mai adăugă cimbrișor. Variantele sunt deschise după gusturi. Eu am pregătit-o astfel:
- o baghetă cu coaja crocantă, gen parisienne
- 3 linguri de unt la temperatura camerei
- câte 1 lingură de frunze de: pătrunjel, oregano, cimbru – tăiate foarte mărunt
- 2-3 căței de usturoi
- sare, piper
- se încălzește cuptorul la 180 C ventilat sau la 200 C – cuptorul clasic
- se zdrobește usturoiul, se freacă cu un praf de sare
- untul se freacă la lingură, se adaugă ierburile, piperul și usturoiul, se omogenizează bine
- se taie bagheta în 4, cu o lingurița se scobește în miez, cat sa rezulte un orificiu egal cu diametrul lățimii linguriței (am intrat în geometrie sacră și aplicată)
- colturile baghetei nu se taie
- pe capacul baghetei se fac 3-4 tăieturi diagonale, cât sa străpungă coaja (vezi foto)
- se umple fiecare bucată cu crema de unt, capetele se astupă cu miez de pâine
- se așează pe grătarul cuptorului situat pe raftul din mijloc (nu vă îngrijorați, nu va curge unt în cuptor)
- în 5-6 minute se vor rumeni, le puteți consuma, calde sa fie
- opțional, înainte de le scoate din cuptor puteți rade cașcaval peste baghete, sau le puteți acoperi cu câte o felie subțire de emmental sau ce cașcaval doriți (caz în care veți folosi tava)
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: