Circulă pe net, de vreun an și mai bine aproape viral, un set de 10 rețete cu avocado, importate de pe un site din State, cu tot cu poze. Unele sunt interesante, dar într-una dintre ele este maltratat bietul avocado în toată regula, respectiv după ce este ușor scobit, se toarnă în el un ou crud și se aruncă în vâltoarea cuptorului la 180ºC pentru un sfert de oră. Ce mai rămâne din avocado și mai ales din nutrienții lui, poate Cel de Sus știe, deși n-aș băga mâna în foc, unele lucruri depășesc chiar și capacitatea de înțelegere a Creatorului.
Pentru un mic dejun fast, sățios și aspectuos, am făcut o salată cu miezul unui avocado mare (n-am scobit miezul până la coajă, i-am lăsat o margine de vreo 5 mm) cu niște castravete tăiat cuburi, pulpa unei jumătăți de roșie tot cuburi, din care am păstrat două felii rotunde golite de miez, ceva ceapă roșie, sare, piper, lămâie,
Am încins în tigaie o lingură de untură de rață, am pus cercurile de roșie în care am turnat câte 3 ouă de prepeliță (le-am spart în 2 pahare diferite ca să le pot pune toate odată). Foarte bun. Noi ne-am săturat cu câte jumătate de avocado umplut și 3 ouă de căciulă. Dacă nu aveți de condus mașina sau afacerile, merge un pahar de șampanie, ca la marile hoteluri, la breakfast.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments