Am inceput sa primesc reclamatii. Ca nu mai e nimic dulce in casa, desertul are prea multe absente nemotivate. Mdea, nu se poate asa, tre’ sa luam masuri concrete. Dar e vineri seara, un timp bun de lenevit. Am cautat prin memorii dupa ceva fast & tasty, nu mi-a luat prea mult, mai ales ca suntem la capitolul bucatariei de pe Bosfor. Au turcii niste gogosele de minune pe care le-au botezat lokma. Fac parte din bucataria dervisilor, le-am descoperit intr-o seara cu dansuri ale sufitilor, intr-un restaurant din Stambul. Insiropate, aromate cu scortisoara si nuca pisata. Bune-bune. Se ofera la cafea, dar merge si fara, mai ales seara.
- pentru gogosica minune avem nevoie de:
- 300 g faina
- un paharel de 150g de iaurt
- 2 oua
- o lingurita de drojdie uscata
- zeama de la jumatate de lamaie
- sirop: un pahar de zahar si doua de apa
- topping: sortisoara pentru pudrat, nuci pisate
- ulei pentru prajit
- am amestecat faina cu drojdia
- am batut ouale, am adaugat zeama de lamaie si iaurtul
- am turnat compozitia peste faina, treptat, amestecand
- am facut un aluat, l-am lasat la dospit jumatate de ora
- am pus la fiert zaharul in apa, la foc mic
- am mai lasat 5 minute, de cand a inceput sa valureasca apa, am stins focul
- am incins uleiul in ceaun (cat sa se faca baie de ulei), cu o lingura am luat din aluat si le-am pus la prajit, la foc mediu
- dupa ce s-au rumenit, le-am scos intr-un castron, am turnat siropul de zahar fierbinte, le-am acoperit si le-am lasat 15 minute la insiropat
- am pudrat scortisoara (n-am avut si nuca de data asta) , le-am lasat la racit si le-am oferit spre indestulare.
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: