Am făcut o tartă de mere cu scorțișoară, care parcă mai cerea ceva, un decor, o cronțăneală. M-am apucat de joacă, multe lucruri frumoase ies din joacă. Am prăjit ușor niște alune de pădure, le-am înțepat cu scobitori. Am vrut un efect de țurțure din zahăr, am pus 2 portocale pe post de suport în raftul picurătorului de vase. Am topit niște zahăr brun într-o tigaie, am caramelizat alunele. Pe măsură ce am caramelizat fiecare alună, am ridicat-o și am lasat-o să se scurgă zahărul topit sub formă de țurțure, apoi am înfipt scobitoarea în portocală, să se întărească zaharul. A rezultat ce vedeți în imagini. Frumoase, crocante și inedite ca prezență scenică, dau bine în multe combinații.
Tarta am făcut-o cu un aluat brisee proaspăt, luat din Cora. O rețetă de brisee a postat Christiana când a povestit despre quiche cu spanac, dacă vreți să-l preparați acasă. La o tavă de diametru de 24 cm, au intrat 7 mere medii, tăiate felii subțiri. Aluatul l-am înțepat cu o furculiță, am aranjat feliile de măr, le-am stropit cu zahăr brun și scorțișoară. Am dat tarta la cuptor pentru 30 de min, în cuptorul încins la 200 C (treapta 7 la cuptor cu gaze). După ce s-a răcit, am plantat alunele, scoase din scobitori. Îmi place, le-a plăcut tuturor, evident că alunele au fost atracția. Odată cu ele s-a stins și tarta cu arome de Crăciun.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments