Trec pe langa un galantar cu foloase animaliere si vad niste rasoale de porc apetisante. Nu suntem fani porc, dar cateodata, mai ales iarna, parca pica bine langa o gogonea sau un buchet de conopida acra din butoiul cu muraturi de la vara-mea Geta din Racari.
O voce launtrica imi sopteste complice: asta e exact ce ti-a prescris doctoru’, zici ca e decupat de la tine din cuptor! (cred ca era ingerul meu pazitor, dar avea vocea un pic schimbata, sper ca nu s-a apucat de fumat). Cedez ispitei si iau rasolul dupa mine, zic hai sa-l plimb prin oras ca o fi plictisit de galantar. In drum spre casa ma gandeam pe unde sa-l pozitionez, ca sa obtin un market share atragator. Fiert in bere neagra si aruncat in cuptor, asa cum am mancat printr-o berarie din Munchen? sau variante…
- Am ales in final sa fac un sos din
- ulei, usturoi, cimbru, cateva boabe de coriandru zdrobite in mojar, ceva piper negru si verde zdrobite si ele cu delicatete.
- dupa o indelunga (vreo 3 secunde) si matura chibzuiala, am lasat sa cada in combinatie si o lingura buna de sos Hoisin, din sfera to wok or not to wok! 🙂
- am frecat rasolul cu sare, l-am miruit cu sos, l-am infipt in rotisor si l-am lasat doua ore sa se bronzeze la lumina crepusculara a cuptorului, la 180 de grade, invaluit in miroase
- l-am mai uns din cand in cand, sa nu se uite aromele.
- a iesit din cuptor in aplauzele multimii, suculent, aromat, usor picant si evident bronzat!
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments






americane
asiatice
bucataria de la malul Egeei
de Craciun si Revelion
de la bunica si mama
de Pasti
de peste tot
did it my way
din delta dunarii
din povestile 2 Mai-ului
est-europene
mediteraneene
orientale
romanesti
vest-europene
breakfast, brunch
de post
desert
dip-uri
fast home made
lichide
paste
pizza
raw
salate
solide
slow food
starter
vegan
veggies
somelier
vinuri albe
vinuri rosii
vinuri rose
vinuri spumante
vinuri speciale
Foarte bun !! ^^