walk with the wok

rasol de porc la cuptor – din wok-ul cu delicatese mioritice

Recipe by
2 ore
Prep: 5 min | Cook: 2 ore | Servings: 4 portii

Trec pe langa un galantar cu foloase animaliere si vad niste rasoale de porc apetisante. Nu suntem fani porc, dar cateodata, mai ales iarna, parca pica bine langa o gogonea sau un buchet de conopida acra din butoiul cu muraturi de la vara-mea Geta din Racari.

O voce launtrica imi sopteste complice: asta e exact ce ti-a prescris doctoru’, zici ca e decupat de la tine din cuptor! (cred ca era ingerul meu pazitor, dar avea vocea un pic schimbata, sper ca nu s-a apucat de fumat). Cedez ispitei si iau rasolul dupa mine, zic hai sa-l plimb prin oras ca o fi plictisit de galantar. In drum spre casa ma gandeam pe unde sa-l pozitionez, ca sa obtin un market share atragator.  Fiert in bere neagra si aruncat in cuptor, asa cum am mancat printr-o berarie din Munchen? sau variante…

  • Am ales in final sa fac un sos din
  • ulei, usturoi, cimbru, cateva boabe de coriandru zdrobite in mojar, ceva piper negru si verde zdrobite si ele cu delicatete.
  • dupa o indelunga (vreo 3 secunde) si matura chibzuiala, am lasat sa cada in combinatie si o lingura buna de sos Hoisin, din sfera to wok or not to wok! 🙂
  1. am frecat rasolul cu sare, l-am miruit cu sos, l-am infipt in rotisor si l-am lasat doua ore sa se bronzeze la lumina crepusculara a cuptorului, la 180 de grade, invaluit in miroase
  2. l-am mai uns din cand in cand, sa nu se uite aromele.
  3. a iesit din cuptor in aplauzele multimii, suculent, aromat, usor picant si evident bronzat!

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Category:

One Review

  1. Astrid Diana

    Foarte bun !! ^^

    Star

Leave a Reply

Send this to a friend