Rataceam printr-un magazin, nici eu nu stiam ce caut pe-acolo, si ma intrebam metafizic “ce wok-ul meu sa mai gatesc…”. (sau cum ar zice un prieten de-al meu “cum chakra mea sa levitez? :)… Imi pica ochiu’ pe o conserva de pateU de ficatzi si ma duce gandul la momentele pe cand campuri si paduri cutreieram si mai pica un iepure – doi, care se metamorfozau in timp si spatiu in pateu de iepure cu ceva cognac prin dansul ( si prin mine ca sa ne armonizam). Ajung pe la o macelarie si ma lipesc de juma de kil de ficat de porc, zic hai s-o mai facem odata, acum si cu porc 🙂
Gata vorbaria, ajung acasa, ma duc tinta la wok, arunc in el cateva ciuperci pe care le sotez 2 minute si le trimit la loc cu verdeata pe un pat de patrunjel. Wok on again, sotez ceapa 2 minute, arunc onor ficat taiat marunt, il sotez cam 5 minute, arunc usturoi, ghimbir si juma de pahar de coniac (restul de jumate l-am pus la o degustare) mai tin wok on 2-3 minute si cam asta e. Sare, piper…restul e can-can, totul se arunca in blender, apoi se readuc ciupercile din adormire impreuna cu patrunjelul (trebuie sa fie prezenti toti la agapa), 2-3 foi de dafin pt gust si decor, un pic de untura topita peste montaj ca sa nu oxideze, that’s all folks! n-or fi fost 10 minute, poate 14. Sau 15 🙂
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments