R
ataceam printr-un magazin, nici eu nu stiam ce caut pe-acolo, si ma intrebam metafizic “ce wok-ul meu sa mai gatesc…”. (sau cum ar zice un prieten de-al meu “cum chakra mea sa levitez? :)… Imi pica ochiu’ pe o conserva de pateU de ficatzi si ma duce gandul la momentele pe cand campuri si paduri cutreieram si mai pica un iepure – doi, care se metamorfozau in timp si spatiu in pateu de iepure cu ceva cognac prin dansul ( si prin mine ca sa ne armonizam). Ajung pe la o macelarie si ma lipesc de juma de kil de ficat de porc, zic hai s-o mai facem odata, acum si cu porc 🙂 
Gata vorbaria, ajung acasa, ma duc tinta la wok, arunc in el cateva ciuperci pe care le sotez 2 minute si le trimit la loc cu verdeata pe un pat de patrunjel. Wok on again, sotez ceapa 2 minute, arunc onor ficat taiat marunt, il sotez cam 5 minute, arunc usturoi, ghimbir si juma de pahar de coniac (restul de jumate l-am pus la o degustare) mai tin wok on 2-3 minute si cam asta e. Sare, piper…restul e can-can, totul se arunca in blender, apoi se readuc ciupercile din adormire impreuna cu patrunjelul (trebuie sa fie prezenti toti la agapa), 2-3 foi de dafin pt gust si decor, un pic de untura topita peste montaj ca sa nu oxideze, that’s all folks! n-or fi fost 10 minute, poate 14. Sau 15 🙂
Sa aveti pofta!

Comments
Powered by Facebook Comments



americane
asiatice
bucataria de la malul Egeei
de Craciun si Revelion
de la bunica si mama
de Pasti
de peste tot
did it my way
din delta dunarii
din povestile 2 Mai-ului
est-europene
mediteraneene
orientale
romanesti
vest-europene
breakfast, brunch
de post
desert
dip-uri
fast home made
lichide
paste
pizza
raw
salate
solide
slow food
starter
vegan
veggies
somelier
vinuri albe
vinuri rosii
vinuri rose
vinuri spumante
vinuri speciale