Initial ar fi trebuit sa fie un Chevre Chaud. In drum spre casa o sun pe Clau si o intreb ce are chef sa ciugulim pe seara. Chevre Chaud! Simplu zic, avem de toate, doar o branza de capra mai trebuie. Trec prin piata precum floarea, vad o bucata buna, ii fac cu ochiu’, zic hai la mine acasa sa ne distram la ceas de seara 🙂 Cand sa ma apuc de treaba, imi dau seama ca “bucata” din piata e branza neaosa de-a noastra, uitasem ca la Chevre Chaud trebuie o branza maturata gen Montrachet sau un Pouligny. Si mai imi dau seama ca la un Chevre Chaud ar mai trebui si un jambon bun, gen Jambon cru de Savoie – de exemplu (se gaseste ceva inlocuitor la fel de bun prin magazine, nu m-as fi impiedicat de jambonul de Savoia), dar Clau a zis fara carne…Deci ce facem? Simplu, mergem mai departe si defilam cu ce-avem! Dar facem altceva, nu Chevre Chaud 🙂
- am luat o salata iceberg (este crocanta si suculenta), am rupt-o bucati.
- am facut un dressing din 3 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet de mere si o lingura de mustar de Dijon. (le-am pus de-a valma intr-un shaker si le-am agitat pana le-a luat agitatia 🙂 )
- am rumenit intr-o tigaie niste miez de nuca si l-am pus peste salata impreuna cu cateva masline Kalamata.
- am pus intr-o tava tapetata cu o hartie de copt cateva felii de branza, stropite cu ulei de masline, piper macinat proaspat si o idee de oregano. Tava a intrat in cuptorul incins la 200 C pe modul grill pentru 10 minute, impreuna cu feliile de bagheta , intr-o tavita separata.
- am trecut la sectia de montaj: am pus in farfurie salata asezonata cu dressing-ul, on top am pozitionat feliile de branza asezate comod pe feliile de bagheta rumenita.
- am adaugat pentru gust si culoare cateva feliute de ardei iute rosu. Oregano si uleiul de masline au dat o savoare cu iz de vacanta mediteraneeana acestei combinatii..
Cine a zis Montrachet? E prea buna cu branza de capra din zona Giurgiului!
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments