-
concurs de rețete culinare – cuțitul de Chef stă în sertarul oricărui pasionat de gusturi și arome!
update 06.07.2017: Mulțumesc tuturor celor înscriși în concurs, a fost o cometiție destul de greu de jurizat, diferențele între primele 10 locuri sunt foarte mici. Iată rezultatele finale: Marele premiu: Tochitură moldovenească fiartă în vin roșu, autor Doina Verginia Biță, Zimnicea – 161 puncte Premiul I: Pară în vin cu zdrențe de clătită, sos de […]
retetele intrate in concurs
-
sardine la gratar in stil portughez – Sardinhas Assadas
30 minSalut, sunt Bogdan si ma inscriu in concurs cu un preparat din sardine tipic portughez. Sardinele sunt foarte populare in Portugalia tot timpul anului dar in special vara, din mai pana in septembrie. In fiecare an pe 12 Mai se celebreaza sarbatoarea Sfantului Antonio, patronul Portugaliei, cand toate strazile se umplu cu gratare pe care […]
-
tocană florentină de burtă – trippa alla Fiorentina
2 ore jumateVa propun inca o reteta italiana, de data aceasta specifica pentru regiunea Toscana, o tocana taraneasca de burta de vita, originara din Firenze, de aceea mai este cunoascuta si sub numele de trippa alla Firenze. Seamana un pic cu tuslamaua noastra, dar diferenta o dau legumele, rosiile si in special busuiocul si parmesan-ul. In Florenta […]
-
cannoli – simbolul deserturilor siciliene
2 oreNumele meu este Florenta, pentru ca parintii mei se aflau in Florenta, capitala regiunii Toscana, cand au planuit sa ma aduca pe lume. Am ramas indragostita de aceasta tara de cand am vizitat-o prima data: oameni, mancare, vinuri si in special peisajele Italiei, mai ales cele din zona de sud. Va propun pentru acest concurs un […]
-
cheese cake fara coacere
30 minDupa friptura de pui cu salsa de mango va propun un cheese cake mai mult decat delicios, cu gem de capsuni. compozitie: 500g mascarpone 200g branza dulce 200g zahar pudra blat 150g biscuiti digestivi 50g unt topping dulceata de capsuni Baza pentru cheesecake: biscuiti pisati amestecati bine cu untul topit. Compozitia se intinde pe […]
-
friptură de pui cu salsa de mango
15 minBuna, sunt Iuliana si va propun o friptura de pui suculenta cu o salata proaspata si racoritoare de mango si legume. ingrediente: un piept de pui taiat in felii subtiri, pentru gratar 5 catei de usturoi zdrobiti din lama cutitului sucul de o lamaie 1 lingura de ulei de masline sare si piper salsa: 1 […]
-
friptura de porc caramelizata cu sos Martini
4 oreVa prezint o friptura inspirata dintr-o reteta a bucatarului meu preferat, Gordon Ramsay, cu o glazura care mi-a luat ceva timp ca sa iasa pe gustul nostru: parfumat si aromat. Este o friptura care a devenit traditionala de Craciun dar o prepar si in timpul anului la ocaziile speciale ale familiei. iata ingredientele: pulpa fata, […]
-
prăjitură căpșunica
1 oraBună ziua, mă numesc Denisa, am 24 ani, iar pentru mine este o plăcere să pregătesc dulciuri pentru cei dragi. Am ales să particip la acest concurs cu o rețetă de prajitură, deoarece îmi place foarte mult să fac dulciuri. Dacă aș putea aș pregăti prăjituri și torturi în fiecare zi. Prăjiturica pregătită pentru concursul acesta […]
-
clafoutis – desert rustic frantuzesc
1 oraClafoutis provine din provincia franceza Limousin, o zona bogata in cirese negre, care stau la baza retetei traditionale, dar pe masura ce s-a raspindit au intrat in compozitie ciresele rosii, visine, fructe de padure si alte combinatii de fructe. Textura prajiturii este undeva intre chec si clatita. Traditionalistii sustin ca ciresele trebuie sa fie cu samburi, […]
-
papanasi cu sos si gem de afine
1 oraSalut tuturor, va prezint reteta mea de papanasi cu o cascada multicolora de sos si gem de afine. Ingrediente pentru 3 portii x 2 papanasi 500 grame branza de vaci 300 grame faina 2 oua un praf de sare o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie […]
-
panna cotta cu sos de fructe de padure
20 minAm observat ca trendul acestui concurs merge spre deserturi, de aceea ma alatur concurentilor cu desertul meu preferat, printre cele mai simple deserturi ca preparare dar printre cele mai gustoase si apetisante din lume. In aceasta varianta am aromat panna cotta cu vanilie, dar dupa preferinte se poate aroma cu rom, cafea sau ciocolata. ingrediente (6 […]
-
salam de biscuiti – din dulciurile copilariei
30 min + 1 ora la receSalamul de biscuiti este un never ending story pentru generatia anilor ’70, era si este o prajitura simpla, mai ales in acei ani in care cofetariile erau cam goale, abia mai vedeam cate o savarina si eterna inghetata polar. Am invatat-o pe fiica mea sa prepare acest desert incarcat de amintiri frumoase, asa cum m-a invatat […]
-
tort de iaurt cu fructe
1 ora jumateSunt Camelia, bine v-am gasit, va prezint un tort delicios care intruneste toate cerintele acestui concurs: simplitate, sezonalitate si creativitate. Este un tort-crema racoritor, tocmai bun in zilele toride de vara ce vor veni. Totul se rezuma la un aluat brisee, iaurt grecesc si frisca, sirop de fructe si fructe proaspete. Fiind timpul capsunelor l-am […]
-
tort de cirese si curmale confiate
1 oraVa prezint un tort cu care am castigat un concurs in aer liber la Brasov. Este un tort cremos, aromat, insiropat si simplu de preparat, nu ai nevoie de experienta de cofetar pentru a-l pune pe platou ca sa-l imparti cu cei dragi. avem nevoie de: 500 g de faina 250 g zahar brun 2 […]
-
fursecuri din nuca de cocos
30 minEu sunt incepatoare in ale gatitului asa ca va prezint o prajitura simpla, pentru incepatori, dar delicioasa si rapida: ingrediente 200 g fulgi de nuca de cocos sau nuca de cocs rasa 1 lingura de faina de migdale sau orice faina doriti sa folositi 200 ml lapte de cocos 4 linguri de sirop de agave […]
-
burger cu peste
30 minA doua reteta pentru concurs se refera la burgerul preferat al familiei mele, un burger care se poate face din orice file sau amestec de fileuri de peste, dar eu va recomand cantitati egale de ton si somon proaspat, daca veti incerca reteta veti intelege de ce. ingrediente: 250 file de somon fara piele, 250 g […]
-
burgeri texani umpluti cu ardei iute si branza
1 ora sau 3-4 oreVoi prezenta in acest concurs trei retete dintre cele cu burgerii mei preferati, eu fiind pasionat de chifteaua americana, dar preparata numai in casa. Incep cu un burger texan umplut cu ardei iute si branza cedar, invelit in felii subtiri de bacon, fript pe gratar cu carbuni sau in cuptor. Intr-una din partidele de burgeri am […]
-
creme brulee – varianta simpla si rapida
Crème Brûlée este un desert fin si onctuos, usor de preparat, din aceeasi familie cu crema de zahar ars a copilariei. Brulee vine de la stratul de zahar caramelizat de pe suprafata cremei. Va prezint varianta cea mai simpla si rapida a acestui minunat desert, asa cum am invatat reteta de la un cofetar din Montparnasse, un […]
-
saltimbocca alla romana
15 minSaltimbocca este o mare preferata a noastra, in special a copiilor. Este o forma de friptura la tigaie, innobilata cu sunca de Parma si gustul aromat al salviei. 4 felii subtiri de pulpa de vita 8 felii de sunca de Parma sau prosciutto crudo sau cotto 4 frunze mari de salvie proaspata 1 lingura de […]
-
gulas italian cu lapte si paste orzo
1 ora jumatateGulasul italian este un fusion intre bucataria italiana si austro-ungara, din vremea cand nordul Italiei a fost detinut de Imperiul Austro-Ungar. De altfel, aceasta combinatie este intalnita in satele din nord, din apropierea granitei cu Austria. Cum spuneam si in reteta precedenta, sunt foarte pasionata de bucataria italiana si imi place sa descopar cat mai […]
-
piept de pui cu sos de merisoare si garnitura de struguri – paleo
15 minConvingerea mea este ca cele mai gustoase bucate sunt din categoria celor preparate cu putine ingrediente si tratate termic cat mai sumar. Va propun un sos de merisoare si suc de mere, care poate acompania orice friptura, fie ca este pregatita la gratar sau la cuptor. In majoritatea retetelor sucul de merisoare este preparat cu […]
-
placinta de peste
70 minRevin in concurs cu inca o reteta cu peste, placinta englezeasca cu peste, una dintre favoritele familiei mele. Pestele preferat de noi pentru aceasta placinta este salaul, cand am noroc sa-l prind, sau fileuri de peste marin alb (cod, biban de mare, dorada). Somonul se preteaza si el dar in amestec cu alt peste, placinta […]
-
gnocchi cu pesto de salvie si spanac
1 ora jumatateBuna ziua, ma numesc Marina, sunt pasionata de bucataria italiana, care mi se pare printre cele mai bogate din lume in materie de gusturi si arome. Reteta de pesto cu salvie si spanac am invatat-o in Italia, m-a impresionat de cand am gustat-o prima data si a devenit una dintre pesto-urile preferate ale familiei, indiferent ca […]
-
ardei umpluti in stil paleo
1 oraNumele meu este Irina si am sa va ofer una dintre retele mele preferate preparata in stil paleo, un tip de dieta pe care l-am adoptat in urma cu 2 ani si care m-a ajutat foarte mult. In primul rand am slabit 15 kilograme in mai putin de un an, fara sa stau ore intregi […]
-
ratatouille niçoise sau ghiveci frantuzesc
45 minIntru in aceasta competitie culinara de dragul placerii de a concura, dar stiu din experienta ca preparatele vegetariene nu au sanse prea mari in concursurile culinare generaliste. Eu sunt vegetariana convinsa, deci va prezint una dintre cele mai cunoscute mancaruri vegetariene: ratatouille in Franta, caponata in Italia si ghiveci la noi. Este plina de culoare, nu […]
-
file de peste en papillote
30 minSalutare tuturor, eu sunt Mihai, in bucatarie pasionat de peste preparat in toate modurile posibile. Una dintre cele mai simple dar si cele mai gustoase modalitati de preparare a pestelui este in punga de hartie, dupa metoda frantuzeasca papillote, sau in pachet de folie de aluminiu, eu prefer punga din hartie de copt. Este o metoda […]
-
cataif turcesc cu portocale si mult sirop
45 minVa prezint o reteta pe care am invatat-o intr-o vacanta in Turcia, portocale sau mandarine imbracate in aluat de cataif si insiropate din belsug, asa cum numai turcii fac prajiturile. Este important de notat ca pentru aceasta varianta a cataifului trebuie folosit aluatul clasic de cataif, substitutul pe care il folosim uneori cu fidea nu […]
-
curcubeu de legume și carne: musaca multicoloră
1 ora jumateBuna tuturor, sunt Oana, bine v-am gasit! Musacaua este un fel de mancare aflat pe primele locuri in lista de preferate a intregii mele familii. Este combinatia echilibrata de legume cu carne, asa cum ii sade bine oricarei mancari. Gustul este bun, dar ce ne facem cu aspectul ei oarecum banal? Asa ca de-a lungul […]
-
tartă de căpșune cu jeleu de gutui și mascarpone
100 minBun gasit, numele meu este Ana Maria. Ma inscriu în concurs cu aceasta tarta fina, cu parfumul capsunelor de gradina dar si arome de gutuie și lichior de portocale, pe care v-o recomand cu caldura s-o incercati. Este prima prajitura cu capsune din acest an, din prima recolta de capsune a acestei primaveri, am cateva […]
-
gnocchi nemțești sau puțișoare din cartofi
Bine v-am gasit din nou, sunt Ioana si va propun inca o reteta traditionala germana, cunoscuta in Romania sub numele de putisoare, in germana Schupfnudeln, iar in restul Europei sub numele de gnocchi nemtesti, de fapt ele sunt niste simple galuste cu cartofi. In Romania cea mai cunoscuta varianta este de putisoare cu mac si zahar, […]
-
strudel cu mere și nuci – rețetă săsească
1 ora jumateBine v-am găsit, eu sunt Ioana, locuiesc in Rasnov si provin dintr-o familie de sasi. Reteta de strudel pe care v-o propun are o istorie veche, bunica mea a invatat-o de la bunica ei, vorbim despre o traditie de peste 100 de ani in familia noastra. Pentru ca strudelul sa aiba gustul autentic, foaia de […]
- ‹ Previous
- 1
- 2
- 3
- Next ›