La mine termometrul arată 37 de grade, din alea Celsius. Aerul condiționat din mașina s-a declarat depășit de situație. Am sfeclit-o cu căldura. La voi? Cum petreceți canicula? 🙂 Pe văpaia asta nu-ți vine sa te apropii de aragaz, eventual seara târziu. Mi-am adus aminte ieri de vedeta culinară a Europei, care a fost votată pe facebook, supă de sfeclă cu lapte bătut sau kefir, pe numele ei de fată šaltibarščiai. Înainte sa-i pronunțați numele, mestecați câțiva biscuiți.
Am pus aseară câteva sfecle roșii la fiert, astăzi în 15 minute a fost gata supa, am lăsat-o la frigider să se răcească, a fost visul unei zi toride de vară. Tradițional, se consumă cu cartofi fierți – calzi, am sărit peste cartofi, ne-am mulțumit cu supa răcoritoare.
- 3 sfecle medii (500 g)
- 500 ml kefir (sau lapte bătut)
- 4 linguri de smântână
- 4 ouă
- un castravete lung sau 3 de grădină – tăiați cubulete
- o legătură de mărar tăiat fin
- o legătură de ceapă verde (sau 1 ceapă roșie) – tăiată rondele sau cubulețe
- cca 200 ml de apă rece
- sare, piper
- am fiert sfecla în coajă, 30 de minute. Am curățat-o de coajă și am ras-o pe răzătoarea mare, am pus-o într-un castron
- am pus ouăle la fiert, când apa a început să clocotească am stins focul si am lăsat ouăle în apa fierbinte 15 min, le-am răcit
- am adăugat în castronul cu sfeclă castraveții, ceapa, mărarul, am amestecat bine
- am turnat în compoziție smântâna si kefirul, am omogenizat. Am reglat consistența supei cu apă rece, am adăugat sare și piper
- am dat supa la rece (minimum o oră)
- am presărat mărar pentru decor, am pus ouăle feliate în supa
Skanaus, Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments