walk with the wok

salată de somon marinat, rucola și sos de mărar

Dorian Radu
Recipe by | 11/01/2017
15 min
Prep: 10 min |

Spuneam zilele trecute că am primit de la o prietenă o rețetă de somon marinat cu  citrice și o alta de sos de mărar cu muștar, ambele excelente, astăzi le-am pus în operă. Sosul de mărar este de excepție, se pretează atât la pește cât și la friptura de vită, mulțumesc Ileana!

Fileul (crud) de somon se așează într-o tavă, pe un pat de felii de portocală și lămâie, se acoperă cu un alt strat de felii de citrice, se acoperă cu un strat de sare semi-grunjoasă de mare sau Himalaya, se acoperă cu folie alimentară, se dă la rece pentru 2-3 zile în funcție de grosimea fileului. După marinare se poate congela 1-2 ore, pentru a-l tăia carpaccio ușor.

  • sosul:
  • 1 legătură de mărar tocat (cca 3 linguri)
  • 2 linguri de frunze (tocate) de cepșoară sau frunze de ceapă verde tăiate mărunt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 lingurița sare
  • 1/2 linguriță piper alb
  • 3 linguri de muștar dulce
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri oțet balsamico alb sau 1 lingură de oțet de mere cu miere sau 1 linguriță de oțet de vin alb

Am pus toate ingredientele – mai puțin mărarul și ceapa în blender, le-am emulsionat din câteva pulsuri, am adăugat mărarul și frunzele de ceapă.

Fileurile de somon le-am pus pe un pat de rucola alături de 2-3 roșii cherry, am picurat pe salată câțiva stropi de sos, restul l-am pus la masă.

Să aveți poftă!

Comments

Leave a Reply