walk with the wok

hamburger cu sos de ceapă și ciuperci

Recipe by
50 min
Prep: 10 min | Cook: 40 min | Servings: 4-6 portii

Sosul aromat de ceapă cu ciuperci schimbă cu totul paradigma bine știută a chiflei americane, plasând toată ingineria culinară în zona unui escalop rapid și gustos. Pentru un plus de savoare, se potrivește perfect în peisaj o garnitură de orez cu gust catifelat – jasmine.

  • am preparat 6 hamburgeri din:
  • 500 g antricot sau pulpă de vită tocată
  • 1 ou
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 lingură de sos worchester
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 lingură de ulei pentru prăjit
  • sos:
  • 2 cepe tăiate peștișori, cât mai subțiri
  • 250 g de ciuperci tăiate felii
  • 2 căței de usturoi feliați
  • o legătură de pătrunjel
  • 200 ml supă de oase de vită, sau de legume sau apă
  • 50 ml coniac
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 lingură de amidon
  • sare, piper
  • garnitură (opțional) 1 cană de orez jasmine sau basmati fiert în 2 căni de apă
  1. am amestecat carnea cu toate cele, am format hamburgerii
  2. am încins uleiul în tigaie, am dat focul mediu, am prăjit chiftelele cât să se rumenească, 3-4 minute pe fiecare parte, le-am lăsat într-un castron acoperit, să stea calde
  3. am deglasat tigaia cu coniac, am sotat ceapa stropită cu un praf de sare, cât să se înmoaie, am adăugat ciupercile
  4. după 5 minute am turnat supa de oase fierbinte, cimbrul și piperul, am acoperit, am lăsat la fiert pe foc mic 10 minute
  5. am îngroșat sosul cu amidonul dizolvat în 2 linguri de apă rece, am adăugat usturoiul și sarea, am amestecat bine
  6. am scufundat hamburgerii în sos, am acoperit, am mai lăsat 15 minute, am stropit cu pătrunjel tocat
  7. între timp s-a fiert și orezul, pe un pat de orez am montat câte un hamburger stropit din belșug cu sos. Juriul a încadrat improvizația la categoria yummiii!

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend