Sosul aromat de ceapă cu ciuperci schimbă cu totul paradigma bine știută a chiflei americane, plasând toată ingineria culinară în zona unui escalop rapid și gustos. Pentru un plus de savoare, se potrivește perfect în peisaj o garnitură de orez cu gust catifelat – jasmine.
- am preparat 6 hamburgeri din:
- 500 g antricot sau pulpă de vită tocată
- 1 ou
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 lingură de sos worchester
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriță de piper
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 lingură de ulei pentru prăjit
- sos:
- 2 cepe tăiate peștișori, cât mai subțiri
- 250 g de ciuperci tăiate felii
- 2 căței de usturoi feliați
- o legătură de pătrunjel
- 200 ml supă de oase de vită, sau de legume sau apă
- 50 ml coniac
- 1 linguriță de cimbru
- 1 lingură de amidon
- sare, piper
- garnitură (opțional) 1 cană de orez jasmine sau basmati fiert în 2 căni de apă
- am amestecat carnea cu toate cele, am format hamburgerii
- am încins uleiul în tigaie, am dat focul mediu, am prăjit chiftelele cât să se rumenească, 3-4 minute pe fiecare parte, le-am lăsat într-un castron acoperit, să stea calde
- am deglasat tigaia cu coniac, am sotat ceapa stropită cu un praf de sare, cât să se înmoaie, am adăugat ciupercile
- după 5 minute am turnat supa de oase fierbinte, cimbrul și piperul, am acoperit, am lăsat la fiert pe foc mic 10 minute
- am îngroșat sosul cu amidonul dizolvat în 2 linguri de apă rece, am adăugat usturoiul și sarea, am amestecat bine
- am scufundat hamburgerii în sos, am acoperit, am mai lăsat 15 minute, am stropit cu pătrunjel tocat
- între timp s-a fiert și orezul, pe un pat de orez am montat câte un hamburger stropit din belșug cu sos. Juriul a încadrat improvizația la categoria yummiii!
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: